Ventilatoren

Lucht & Ventilatie heeft een groot assortiment aan ventilatoren (in een ventilatiebox). Denk aan rookgas- en hoge temperatuurventilatoren, centrifugaal ventilatoren, axiaalventilatoren, kunststof ventilatoren, boxventilatoren, dakventilatoren en kanaalventilatoren. Ook zijn er diverse accessoires leverbaar voor deze ventilatoren. Speciale ventilatoren in bijvoorbeeld ATEX-uitvoering of klantspecifieke uitvoeringen zijn ook leverbaar. Daarmee hebben we altijd een ventilator beschikbaar voor uw ventilatiewensen. Lees meer over de verschillende soorten ventilatoren.

Centrifugaal ventilatoren

Centrifugaal ventilatoren kunnen grote hoeveelheden lucht verplaatsen met, indien gewenst, de opbouw van een hoge druk. De lucht komt namelijk axiaal (de as volgend) binnen in de waaier en wordt radiaal (haaks op de as) af- of toegevoerd. Onze centrifugaal ventilatoren zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen met ronde of rechthoekige aansluitingen, direct of V-snaar gedreven.

Axiaalventilatoren

Bij dit type ventilatiesysteem wordt de lucht in de richting van de aandrijfas verplaatst, oftewel axiaal. In vergelijking met centrifugaal ventilatoren kunnen axiaalventilatoren grotere hoeveelheden lucht verplaatsen, maar kunnen ze geen hoge druk opbouwen. Vanwege de vaak kleine afmetingen nemen axiaalventilatoren weinig ruimte in beslag. De axiaalventilatoren van Lucht & Ventilatie zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, met diverse regelingen en accessoires.

Kunststof ventilatoren

Kunststof ventilatoren zijn ook onderdeel van het assortiment van Lucht & Ventilatie. Dit type ventilatoren is bijvoorbeeld geschikt voor sectoren waarin agressieve, zure dampen verplaatst dienen te worden die schadelijk zijn voor staal. Onze kunststof ventilatoren zijn er in verschillende afmetingen met ronde aansluitingen. Ook zijn er ventilatoren verkrijgbaar die bestendig zijn tegen hoge temperaturen. Andere extra opties voor kunststof ventilatoren zijn een nalooptimer, een toerental- en/of een thermostaatregeling.

Dakafzuigventilatoren

Een dak(afzuig)ventilator staat zoals de naam al doet vermoeden op het dak van een pand. Aangezien er veel diverse soorten daken zijn, is het zoeken naar de juiste ventilator voor het dak van het gebouw. Lucht & Ventilatie heeft dakafzuigventilatoren welke bestendig zijn tegen diverse weersomstandigheden. U heeft de keuze tussen horizontale of verticale uitblaas. Met een (geluidgedempte) dakopstand kan de ventilator zowel op platte als hellende daken. Ook zijn er accessoires zoals een zelfsluitende klep leverbaar. Door de krachtige maar stille werking zijn dakafzuigventilatoren ideaal voor woningen en bedrijfspanden.

Boxventilatoren

Boxventilatoren zijn kanaalventilatoren die geluidgedempt uitgevoerd kunnen worden. De ventilatoren zijn voorzien van een geluiddempende omkasting waardoor ze een laag geluidsniveau leveren bij een hoge druk. Door de geluidsdemping zijn boxventilatoren erg geschikt voor de ventilatie van allerlei panden, bijvoorbeeld kantoren, bedrijven of in de professionele keuken. Lucht & Ventilatie heeft boxventilatoren in verschillende afmetingen met rechthoekige of ronde aansluitingen.

Kanaalventilatoren

Kanaalventilatoren, oftewel buisventilatoren, moeten tussen luchtkanalen geplaatst worden. Dat betekent dat een kanaalventilator tussen twee ventilatiekanalen ingebouwd wordt. Er moet dan vaak meer luchtweerstand overbrugd worden dan met een axiaalventilator mogelijk is. Kanaalventilatoren zijn verkrijgbaar in verschillende diameters. De radiale KVENT-kanaalventilator van Lucht & Ventilatie kan worden geïnstalleerd in diverse mechanische ventilatiesystemen voor bijvoorbeeld het kantoor, de horeca of de werkplaats. Door de schoepen die naar achteren gebogen staan, wordt lucht geleverd met maximale efficiëntie, hoge statische druk en minimaal geluid.

Voor uw offerte-aanvragen neemt u contact met ons op: info@luchtenventilatie.nl of bel ons: 085 130 48 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
Vragen over ons assortiment? Team Lucht & Ventilatie staat ook op WhatsApp voor je klaar, stuur ons gerust een bericht via WhatsApp.