Kanaalkoelers

Een kanaalkoeler verlaagt de temperatuur van de lucht door deze langs een koelbatterij te leiden waar koud water doorheen stroomt. Deze koelers worden vaak toegepast als apparaten voor zowel het verwarmen als het koelen, en ze worden aangesloten op een systeem met hoge temperatuurafgifte, zoals een warmtepomp.

Alle 2 producten

Goede ventilatie met een kanaalkoeler- en verwarmer

Een aangenaam binnenklimaat in een gebouw vereist effectieve ventilatie. Naast factoren zoals luchtstromen en luchtvochtigheid, speelt de juiste temperatuur een cruciale rol. Een optimale temperatuur in combinatie met frisse lucht kan het concentratieniveau van werknemers verhogen, wat resulteert in een verbeterde productiviteit. Elektrische ventilatie, zoals aangeboden door onze hoogwaardige kanaalkoelers, stelt u in staat om controle uit te oefenen over de binnentemperatuur. Deze kanaalkoelers voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en kunnen worden geleverd in luchtdichtheidsklasse D volgens de EN15727. Wij helpen u graag bij het selecteren van de juiste kanaalkoeler op basis van uw aangegeven mediumtemperaturen en gewenste luchtcondities, voor optimale ventilatie.

Wat is een kanaalkoeler?

Een kanaalkoeler is een apparaat dat de lucht afkoelt door gebruik te maken van een koelbatterij met koud water. Deze koelers dienen vaak als naverwarmers en nakoelers, en worden aangesloten op een systeem met een hoge temperatuurafgifte, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp. Onze kanaalkoeler is eenvoudig te installeren dankzij het verwijderbare paneel voor onderhoud. Bovendien is het schoonmaken van de koelbatterij een eenvoudige taak. De batterij is geïsoleerd en voorzien van een roestvrijstalen lekbak met een condensafvoer. De kanaalkoeler kan horizontaal worden geïnstalleerd in ronde ventilatiekanalen en wordt standaard geleverd in luchtdichtheidsklasse D volgens de EN15727 norm.

De kanaalkoelers van Lucht & Ventilatie

Lucht & Ventilatie heeft standaard kanaalkoelers in het assortiment, en levert ze op maat. Onze KK kanaalkoeler is ook te gebruiken als kanaalverwarmer. Met een koelbatterij voor koud water koelt het apparaat de lucht af. Bij Lucht & Ventilatie bieden we op maat gemaakte (kanaal)koelers aan, afgestemd op uw specifieke wensen met betrekking tot afmetingen, materialen en afwerking. Denk hierbij aan diverse toepassingen, zoals:

Daarnaast is het mogelijk om de koelers te verkrijgen met een behuizing voorzien van lekbak, eventueel geïsoleerd. Houd er rekening mee dat afwijkende levertijden van toepassing kunnen zijn, maar deze kunnen in overleg worden besproken.