WTW-units & woningunits

Een warmteterugwinunit is een type ventilatiesysteem. U regelt met deze ventilatie unit met warmteterugwinning zowel de aan- als afvoer van lucht, waarmee dit type ventilatie ook wel balansventilatie wordt genoemd. Een WTW-unit voert vervuilde lucht af, en voert tegelijkertijd verse lucht aan. Daarbij gaat weinig warmte verloren waardoor u energie bespaart. Bekijk het assortiment aan warmteterugwinunits (WTW-units) van Lucht & Ventilatie.

Alle 4 producten

Wat is een warmteterugwinunit?

Een warmteterugwinunit is een type ventilatiesysteem. Bij een WTW-unit gaat er weinig warmte verloren waardoor veel energie wordt bespaard. U regelt met deze ventilatie unit met warmteterugwinning zowel de aan- als afvoer van lucht, waarmee dit type ventilatie ook wel balansventilatie wordt genoemd. WTW-units voeren vervuilde lucht af, en voeren tegelijkertijd verse lucht aan.

 

Een warmtewisselaar draagt bij deze ventilatie unit met warmteterugwinning de warmte van de afgevoerde lucht over aan de aangevoerde, verse buitenlucht zodat deze op de juiste temperatuur het pand binnenstroomt. De luchtstromen zijn hierbij compleet gescheiden. In de winter zijn koude luchtstromen verleden tijd, terwijl een warmteterugwinunit in de zomer juist voor meer verkoeling kan zorgen omdat de lucht dan via de bypass kan worden ingeblazen. Afhankelijk van het type WTW-unit kunt u deze zowel horizontaal, verticaal als schuin monteren.

 

De voordelen van een WTW-unit

Met een (met WTW-ventilator) is een hoog gasverbruik om u pand warm te krijgen niet meer nodig. Door de optimale warmteterugwinning bespaart u jaarlijks op de energierekening. Met een WTW-unit gaat warmte tijdens het ventileren namelijk niet verloren. Bovendien kunt u met een warmteterugwinunit 24 uur per dag een gezond binnenklimaat door middel van ventilatie creëren. Onze WTW-P plafond- en wandunits kunnen niet alleen warmte maar ook vocht terugwinnen met de hoog rendement warmtewisselaar van cellulose. Een condensafvoer is bij deze ventilatie unit met warmteterugwinning hierbij niet nodig. Ook onze WTW-WARMTEWIEL units kunnen behalve warmte vocht terugwinnen door de hoog rendement sorptie rotor welke standaard in de kast aanwezig is.

 

Centraal of decentraal aanleggen

Een centrale warmteterugwinunit kan een grote klus zijn aangezien er luchtkanalen door het hele pand geplaatst moeten worden. Als dat geen optie is, kan een decentrale WTW-wandunit een oplossing zijn. Dit ventilatie unit systeem met warmteterugwinning wordt aangelegd zonder luchtkanalen. Het decentrale warmteterugwinsysteem WTW-WAND is daarom voor slechts één ruimte. In bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer komt deze erg goed tot zijn recht. Onze WTW-WAND wisselt tussen luchttoevoer en luchtafvoer door elke 70 seconden de stromingsrichting te veranderen. Met het lage energieverbruik en het lage bedrijfsgeluid kunt u deze unit non-stop gebruiken. Door de drie snelheidsniveaus past u het systeem aan op de grootte en eisen van uw ruimte. Een afstandsbediening of bediening via de wifi op de smartphone behoren ook tot de mogelijkheden.