Roosters & nozzles

Ventilatieroosters voor binnen of buiten zijn zowel in een ventilatiesysteem als bij natuurlijke ventilatie essentieel. Met deze roosters regelt u de luchttoevoer en luchtafvoer van ventilatielucht. Verse lucht komt binnen en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Bij ventilatieroosters heeft u de keuze uit verschillende soorten en maten, voor binnen en buiten. Voorbeelden zijn gevelroosters, plafondroosters en kanaalroosters.

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

Verschillende ventilatieroosters voor binnen en buiten

Ventilatieroosters voor binnen en buiten zijn onmisbaar in zowel ventilatiesystemen als bij natuurlijke ventilatie. Roosters voor afzuiging zijn nodig voor de luchttoevoer en luchtafvoer van ventilatielucht. Verse lucht wordt binnengehaald en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventilatieroosters zijn er in allerlei soorten en maten, voor binnen en buiten. Denk aan gevelroosters, plafondroosters of kanaalroosters.

Gevelroosters

Met gevelroosters is een luchtstroming van binnen naar buiten en andersom mogelijk. Een gevelrooster is een ventilatierooster bedoeld voor de buitenmuur. Daarmee moeten gevelroosters goed bestendig zijn tegen de weersomstandigheden. Veel van onze gevelroosters zijn voorzien van insectengaas om insecten buiten te houden. Gevelroosters voeren lucht af in combinatie met bijvoorbeeld een afzuigkap, gaskachel of droger. De externe luchttoevoer voor een houtkachel of pelletkachel regelt u eveneens gemakkelijk met gevelroosters.

Plafondroosters

Een andere optie om een ventilatierooster (binnen) te plaatsen is in het plafond. Bepaal eerst of het rooster voor de toevoer of afvoer gebruikt gaat worden. Daarna kunt u een vorm rooster kiezen. Zo heeft u bij Lucht & Ventilatie de keuze tussen vierkante of ronde plafondroosters.  Aangezien de temperatuur van de lucht die toegevoegd wordt hoger of lager mag zijn dan de heersende temperatuur in de ruimte, kunt u over een plafondrooster ook gekoelde of verwarmde lucht halen. Heeft uw pand een systeemplafond? Met onze plafondroosters voor systeemplafonds, eventueel met de bijbehorende lichtgewicht geïsoleerde plenumbox, heeft u een optimale luchtverdeling in de desbetreffende ruimte.

Kanaalroosters

Ook met kanaalroosters wordt lucht toegevoerd en afgevoerd. Kanaalroosters zijn echter specifiek voor ronde ventilatiekanalen zoals spirobuizen. Lucht & Ventilatie heeft de KRR-kanaalrooster hiervoor in het assortiment. Dit rooster heeft als optie enkel horizontale lamellen of horizontale en verticale lamellen die met de hand kunnen worden afgesteld om de luchtrichting te veranderen. Met een speciale hoeveelheidsregelaar kunt u bovendien de luchthoeveelheid instellen. Door het verstellen van de klep wordt de opening afgedicht en komt er minder lucht doorheen.