Ventilatiecomponenten zoals rozetten spelen een cruciale rol in diverse ventilatiesystemen, inclusief mechanische ventilatiesystemen en systemen met warmteterugwinning. Deze rozetten stellen gebruikers in staat om lucht gecontroleerd toe te voeren of af te zuigen, waardoor ze de luchtcapaciteit van hun ventilatiesystemen kunnen regelen. Dat kan bijvoorbeeld met een afzuigrozet. Er bestaan verschillende types rozetten, waaronder varianten voor afzuiging en specifieke modellen voor aanvoer. Lucht & Ventilatie biedt een assortiment van diverse rozetten aan.

Alle 2 producten

Rozetten voor ventilatie

In het geval van rozetten voor ventilatie, worden deze doorgaans geplaatst aan het einde van ventilatiekanalen en spirobuizen. Rozetten zijn van essentieel belang in ventilatiesystemen, omdat ze de gecontroleerde toevoer of afzuiging van lucht (met een afzuigrozet) mogelijk maken. Gebruikers kunnen vaak de modellen aanpassen om de luchtcapaciteit te regelen. Deze rozetten worden meestal aan muren of plafonds bevestigd en zijn te vinden in vochtige ruimtes zoals badkamers, toiletten, maar ook in woon- of slaapkamers waar vochtige of vervuilde lucht moet worden afgevoerd. In gevallen van balansventilatie komt een gelijke hoeveelheid verse lucht binnen via de toevoer.

Afzuigrozet en toevoerrozet

Er bestaan verschillende soorten rozetten, waaronder varianten specifiek voor afzuigingen zoals een afzuigrozet, specifiek voor aanvoer, en modellen die geschikt zijn voor beide doeleinden. Het is belangrijk om de diameter van een rozet te controleren, zodat deze past bij het ventilatiekanaal. Ook de capaciteit van een rozet is van belang, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Het materiaal van een rozet, zoals PVC voor corrosiebestendigheid of staal voor isolatie, is ook een overweging bij het kiezen van de juiste optie.

De rozetten van Lucht & Ventilatie

Lucht & Ventilatie heeft verschillende rozetten beschikbaar, zoals een afzuigrozet of een ventiel voor aanvoer, en ventielen die voor beide doeleinden kunnen worden gebruikt. Bijvoorbeeld, de VKE kunststof rozet/ventiel is geschikt voor zowel afzuiging als aanvoer, met de mogelijkheid om de luchthoeveelheid aan te passen door het roteren van het binnendeel. Daarnaast bieden we de VTI geïsoleerde ventiel aan voor zowel afzuiging als aanvoer, gemaakt van staal met een standaard witte kleur (RAL9016). De VAI-ventielen zijn specifiek ontworpen voor de afzuiging van lucht met dezelfde standaard witte kleur (RAL9016).