Constant/variabel & kunststof volumeregelaars

Met volumeregelaars stelt u zorgvuldig en makkelijk het gewenste luchtdebiet af: de hoeveelheid lucht die in een bepaalde tijd wordt verplaatst. Volumeregelaars bevestigt u aan een ventilatiesysteem of plaatst u in een ventilatiekanaal, waarna de luchthoeveelheid aanpasbaar is. U kunt kiezen tussen een variabel volumeregelaar en een constant volumeregelaar.

Alle 3 producten

Wat zijn volumeregelaars?

Met volumeregelaars kunt u nauwkeurig en gemakkelijk het gewenste luchtdebiet afstellen. Het luchtdebiet is de hoeveelheid lucht die in een bepaalde tijd verplaatst wordt. Met een volumeregelaar is het dus mogelijk de luchtverplaatsing te controleren. Volumeregelaars worden in ventilatiekanalen geplaatst of aan ventilatiesystemen bevestigd waarna het mogelijk is de luchthoeveelheid aan te passen. Er is onderscheid tussen een variabel volumeregelaar en een constant volumeregelaar. De volumeregelaars kunnen in een geïsoleerde of in een niet-geïsoleerde uitvoering geleverd worden. Wat de verschillen zijn tussen de constant en variabel volumeregelaar leggen we u graag uit.

Variabel volumeregelaar

Een variabel volumeregelaar is bedoeld voor ventilatiesystemen waar een variabele luchtstroom aanwezig is, oftewel: waar de luchttoevoer- en afvoer kan variëren. De servomotor in de volumeregelaar regelt de klepstand waarmee de luchthoeveelheid bepaald wordt. Een sensor meet de ingestelde waarde van de luchthoeveelheid en geeft een seintje door aan de motor als de klepstand veranderd dient te worden.

Constant volumeregelaar

De constant volumeregelaar wordt gebruikt in ventilatiesystemen waar een constante luchtstroom nodig is, oftewel: waar de ingestelde luchthoeveelheid gelijk moet blijven. De volumeregelaar meet het drukverschil, waarna de klep zichzelf sluit wanneer het verschil toeneemt om zo de ingestelde luchtstroom aan te houden. Er zijn verschillende opties voor de klep, namelijk een uitvoering voor lage en hoge luchthoeveelheid.

Over Lucht & Ventilatie

Lucht & Ventilatie biedt een uitgebreid assortiment voor alle luchttechnische componenten en ventilatiematerialen. Van WTW-units tot luchtbehandelingskasten tot akoestische slangen en ventilatieroosters. Door onze snelle levertijd en grote voorraden in ons magazijn kunnen wij snel leveren uit voorraad. Onze ventilatieproducten zijn A-kwaliteitsproducten en afkomstig van gerenommeerde producenten. Zo bent u te allen tijde verzekerd van een goede en betrouwbare werking. Bestel makkelijk en snel via de webshop van Lucht & Ventilatie. Vragen of opmerkingen? Neem contact op en wij helpen u verder met al uw ventilatievragen.