Schoolprojecten WTW-units

Lucht & Ventilatie heeft onlangs van een zeer gewaardeerde klant de opdracht mogen ontvangen voor het leveren van vijf luchtbehandelingskasten voor een aantal Brabantse scholen. Vanwege de vakantieperiode was de wens om zoveel mogelijk in deze meivakantie uit te voeren.

Het betreft hier vijf luchtbehandelingskasten met sorptiewarmtewielen (met vochtterugwinning): https://www.luchtenventilatie.nl/luchtbehandelingskasten/luchtbehandelingskasten/ Alle kasten zijn voorzien van eigen stand alone regeling en voldoen uiteraard aan de huidige ErP eisen. Om zeker te weten dat we geen eventuele geluidsproblemen gaan krijgen is ervoor gekozen om alle kasten te voorzien van geluiddempers zowel gebouwzijdig als niet gebouwzijdig. Vier van de vijf luchtbehandelingskasten komen buiten op het dak te staan en 1 luchtbehandelingskast wordt binnen opgesteld op een klein zoldertje van de school. Omdat het onmogelijk was om de kast in het geheel of in delen binnen te krijgen wordt de kast compleet in onderdelen naar binnen gebracht en door onze montageploeg weer opgebouwd, compleet bekabeld en getest.

Opstellingsruimte luchtbehandelingskast
Opbouw frame luchtbehandelingskast
Alle componenten los geleverd

Deze kast is opgebouwd in de schoolvakantie zodat de school hier geen last van heeft zodra de lessen weer beginnen. Uiteraard moesten alle scholen ook voorzien worden van het benodigde kanalenwerk, afzuig- en inblaasroosters. Voor de afzuigroosters is (waar het mogelijk was) gekozen voor geperforeerde plafondplaten om zo plenumafzuiging te verkrijgen.

Voor de inblaasroosters is gekozen voor de lichtgewicht kunststof plenumboxen met zij-aansluiting en wervelrooster: https://www.luchtenventilatie.nl/roosters/plenum-lichtgewicht-zonder-rooster/

Dit lichtgewicht PB600 plenum wordt vaak toegepast in combinatie met (wervel) roosters in een systeemplafond (598 mm x 598 mm). Vanwege het lichte gewicht is het plenum stapelbaar en neemt dus zeer weinig ruimte in beslag. De PB600 wordt altijd geleverd met de benodigde montagematerialen om het het plenum en het eventuele rooster op te hangen bestaande uit:

*Een ronde zij-aansluiting 125/160/200 of 250 mm; zonder (type 0) of met balanceerklep (type 1)
*4 stuks schroeven voor de bevestiging van de ronde zij-aansluiting
*Een montagebeugel met schroef M6x60 en wit afdekdopje voor het bevestigen van het rooster
*2 stuks montage- / ophangplaatjes om plenum vast te maken aan het plafond

De brandklasse van het PB600 plenum is volgens DIN-4102-B1 en EN-ISO 13501-1-E (moeilijk ontvlambaar, brandvertragend)

Lichtgewicht plenumbox met wervelrooster

Wij bedanken onze klant en zeer goede relatie voor deze mooie opdracht. Heeft u nu ook interesse in onze luchtbehandelingskasten of onze andere producten, neem dan contact met ons op via de mail: info@luchtenventilatie.nl of telefonisch 085-130 48 20 of vul het contactformulier in: https://www.luchtenventilatie.nl/contact/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *