Verwarmers & koelers

Met een kanaalverwarmer/naverwarmer of kanaalkoeler oefent u invloed uit op de temperatuur van het binnenklimaat. U heeft de keuze uit een ventilatie met een elektrische verwarmer en opties met warm water. Een verwarmer of koeler van Lucht & Ventilatie is van zeer hoge kwaliteit en kunnen we leveren in een luchtdichtheidsklasse D. Geef uw gewenste mediumtemperaturen en luchtcondities door en wij maken eenvoudig een selectie voor de beste ventilatie.

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

Filteren op:

Aantal fasen
Capaciteit
Aantal rijen
Diameter grootte
Aantal volt

Verwarmers & koelers

Goede ventilatie is essentieel voor een fijn binnenklimaat in een pand. Naast zaken als luchtstromen en luchtvochtigheid, speelt een aangename temperatuur een grote rol. Frisse lucht met de juiste temperatuur kan het concentratieniveau van werknemers namelijk verbeteren, wat resulteert in een hogere productiviteit. Met een kanaalverwarmer/naverwarmer of kanaalkoeler kunt u invloed uitoefenen op die temperatuur. Er zijn elektrische opties en opties met warm water. Onze verwarmers en koelers zijn van zeer hoge kwaliteit en kunnen geleverd worden in een luchtdichtheidsklasse D volgens de EN15727. Wij kunnen voor u eenvoudig een selectie maken met de door u aangegeven mediumtemperaturen en gewenste luchtcondities voor de beste ventilatie.

Wat is een kanaalverwarmer/naverwarmer?

Met een kanaalverwarmer/naverwarmer is het mogelijk de temperatuur van de aangevoerde lucht te verhogen of op een bepaald constant niveau te houden. Door een verwarmer te installeren in het ventilatiesysteem heeft u zo controle over de temperatuur van de toegevoerde lucht. Verwarmers worden rechtstreeks op de ventilatiekanalen aangesloten.

 

Lucht & Ventilatie heeft verschillende kanaalverwarmers/naverwarmers op voorraad. Zo hebben we elektrische opties en varianten met warm water. Ook is er de keuze tussen een ronde verwarmer/naverwarmer voor ronde ventilatiekanalen of een rechthoekige verwarmer voor rechthoekige kanalen. Een aantal verwarmers heeft bovendien een ingebouwde regeling (eventueel via 0-10 Volt) en een temperatuursensor waardoor het beheren van de gewenste temperatuur nog makkelijker gaat.

Wat is een kanaalkoeler?

Een koeler koelt de lucht door middel van een koelbatterij voor koud water. Kanaalkoelers worden vaak gebruikt als naverwarmer en nakoeler en aangesloten op een hoog temperatuur afgiftesysteem zoals een warmtepomp. Door het verwijderbare paneel voor onderhoud is onze koeler makkelijk te installeren. Ook kan de batterij zo eenvoudig worden schoongemaakt. De koelbatterij is geïsoleerd en voorzien van een roestvrij stalen lekbak met condensafvoer. De koeler kan (horizontaal) worden geïnstalleerd in ronde ventilatiekanalen en wordt standaard in een luchtdichtheidsklasse D volgens de EN15727 geleverd.

Koelers, verwarmers en ventilatie op maat

Naast onze standaard ronde verwarmers, kunt u ook bij Lucht & Ventilatie terecht voor een verwarmer/naverwarmer of koeler op maat. Denk aan verwarmers of koelers voor de industrie of voor andere ventilatie-installaties. Geef uw gewenste afmetingen en eventueel materialen of afwerking door en wij gaan voor u aan de slag. Neem contact op voor alle mogelijkheden rondom verwarmers en koelers.