Ventielen toe- & afvoer

Ventilatieventielen zijn een belangrijk onderdeel in ventilatiesystemen. Of het nu gaat om een mechanisch ventilatiesysteem of een systeem met warmteterugwinning met WTW-ventielen. Met ventielen kunt u lucht gecontroleerd aanvoeren of afvoeren. U kunt ze zelf instellen om de luchtcapaciteit bij uw ventilatiesystemen te bepalen. Er bestaan verschillende typen ventilatieventielen. Zo zijn er ventielen voor afvoer, maar ook specifiek voor aanvoer. Lucht & Ventilatie heeft diverse ventielen in het assortiment.

Alle 2 producten

Ventielen voor ventilatie

Een ventilatieventiel wordt geplaatst op het eind van ventilatiekanalen en spirobuizen. Ventilatieventielen, oftewel rozetten, zijn essentieel voor ventilatiesystemen, zoals WTW-ventielen voor warmteterugwinning. Met ventielen kan lucht gecontroleerd toegevoerd of afgevoerd worden. Vaak kunt u de modellen zelf instellen om de luchtcapaciteit te regelen bij uw ventilatiesystemen. De ventielen worden in de meeste gevallen aan de muur of het plafond bevestigd. U vindt ze vaak in vochtige ruimtes als badkamers of toiletten, maar ook in ruimtes als de woon- of slaapkamer. De vochtige en/of vervuilde lucht moet namelijk afgevoerd worden. Wanneer er sprake is van balansventilatie komt dezelfde hoeveelheid aan verse lucht weer via toevoerventielen de ruimte in.

Ventielen voor aanvoer en afvoer

Er bestaan verschillende soorten ventilatieventielen. Zo zijn er ventielen specifiek voor afvoer, maar ook speciaal voor aanvoer. Verder zijn er luchtventielen die voor beide geschikt zijn. Belangrijk is de diameter van het ventiel na te gaan. Het ventilatiekanaal heeft een bepaalde diameter en het ventiel moet uiteraard wel passen met behulp van de schroefbus of klemveren. Verder is de capaciteit van het ventilatieventiel van belang. Grote ruimtes vragen immers om meer frisse lucht dan kleine kamers als het toilet. Ten slotte is het slim een blik te werpen op het materiaal van het ventiel. Zo weet u of het de juiste optie is wanneer u bijvoorbeeld zoekt naar WTW-ventielen voor warmteterugwinning.

De ventielen van Lucht & Ventilatie

Lucht & Ventilatie heeft diverse ventilatieventielen op voorraad, bijvoorbeeld WTW-ventielen voor warmteterugwinning. We hebben ventielen bestemd voor afvoer, aanvoer en luchtventielen die voor beide doelen gebruikt kunnen worden. Zo is onze VKE kunststof ventiel voor zowel afvoer als aanvoer geschikt. Om de luchthoeveelheid aan te passen kunt u het binnendeel roteren. Aangezien het ventiel gemaakt is van PVC is deze bovendien bestand tegen corrosie. Ook onze VTI geïsoleerde ventiel kunt u gebruiken voor het afvoeren en aanvoeren van lucht. Dit luchtventiel is echter gemaakt van staal met als standaardkleur wit RAL9016. Onze VAI-ventielen zijn enkel te gebruiken voor de afvoer van lucht met als standaardkleur wit RAL9016.

Open chat
Vragen over ons assortiment? Team Lucht & Ventilatie staat ook op WhatsApp voor je klaar, stuur ons gerust een bericht via WhatsApp.