Kindcentrum Udenhout

Drie stuks luchtbehandelingskasten in een speciale “lage” uitvoering worden geleverd voor dit kindcentrum in Udenhout. Hier is speciaal voor gekozen zodat de kasten, welke buiten staan opgesteld, niet te zien zijn beneden vanaf de straatkant.

De kasten zijn allemaal voorzien van een hoog rendement aluminium tegenstroomwisselaar (en voorzien van face- en bypass klep) waardoor er rendementen (afhankelijk van de luchtcondities) tot ver boven de 90% behaald kunnen worden. Omdat deze kasten in de bebouwde omgeving komen te staan zijn deze voorzien van 4 stuks geluiddempers om eventuele geluidsklachten naar omwonenden te voorkomen.

Uiteraard voldoen de kasten aan de huidige ErP wetgeving, zijn ze voorzien van filterbewaking en vallen de luchtsnelheden in klasse V1 volgens de EN13053 en dus binnen de maximaal toegestane waarden. De energie-efficiency van de kasten is A+. De lekdichtheid van de LBK’s valt in klasse L1, de koudebrugfactor TB1 en de thermische doorlaatbaarheid in T2 volgens de EN1886. De tegenstroomwisselaar is voorzien van een syphon inclusief verwarming in verband met buitenopstelling. De buitenluchtaanzuig zit aan de kopse kant, de afblaas naar buiten aan de achterzijde om zo eventuele kortsluiting te voorkomen.

De toegepaste EC-ventilatoren (IE4 motoren) zijn van EBM-Papst, de filters zijn ePM 2,5 70% in de toevoer en ePM 10 50% in de retour en de gehele regeling (in dit geval Modbus) is compleet voorbedraad en geintegreerd in de luchtbehandelingskasten.

Indien u meer informatie wenst over onze WTW-HR, warmtewiel, WTW-units of onze maatwerk luchtbehandelingskasten, welke op maat worden ontworpen en geproduceerd, dan horen wij het graag en kunt u uw aanvragen sturen naar info@luchtenventilatie.nl of telefonisch contact opnemen via telefoonnummer: 085 130 48 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *