Regelkleppen Lucht & Ventilatie

Servo klep RR-MRT1S

Wat zijn regelkleppen?

Met regelkleppen wordt de hoeveelheid lucht geregeld die door een ventilatiekanaal gaat. Met een regelklep controleert u de luchtstroom door de ventilatiekanalen. Regelkleppen kunnen aangestuurd worden door servomotoren, maar kunnen ook handbediend zijn. Met een regelklep regelt u de juiste hoeveelheid lucht door de ventilatiekanalen. Een regelklep wordt tussen twee buizen geïnstalleerd. Door de rubberen klepafdichting is de aansluiting volledig luchtdicht.

De regelkleppen van Lucht & Ventilatie

Regelkleppen zijn er in allerlei soorten en maten. Lucht & Ventilatie heeft de volgende in huis: ronde regelklep, irisklep, zelfsluitende terugslagklep, op maat gemaakte rechthoekige klep en een regelklep T-stuk geschikt voor servomotor. De rechthoekige regelklep is bedoeld om luchtstromen te regelen of dicht te zetten en kan gemonteerd worden in de muur, een ventilatiekanaal of in/op een luchtbehandelingskast. U kunt de klep handmatig bedienen of aandrijven door een externe servomotor. De regelkleppen zijn er in varianten geschikt voor een servomotor en een handbediende versie.

De irisklep heeft als regelklep verschillende voordelen: het is een stevige constructie, zorgt voor weinig geluid, kunt u bedienen onafhankelijk van de stroomrichting en is helemaal te openen voor het makkelijk reinigen van het kanaal. De zelfsluitende terugslagklep is bedoeld voor ronde beluchtingskanalen, om een tegengestelde luchtstroom te vermijden. Aangezien de klep met een inwendige rubberrand afgedicht is, is er verder sprake van geluidsvermindering en een complete luchtafdichting.

Regelkleppen in onze webshop

Onze regelkleppen zijn beschikbaar in verschillende diameters. Deze lopen uiteen van 80 millimeter bij de ronde regelklep geschikt voor servomotor tot 1120 millimeter bij de rechthoekige regelklep met ronde aansluitingen. Log in via onze webshop en bekijk direct alle opties en prijzen. Onze ventilatieproducten zijn A-kwaliteitsproducten en geproduceerd door gerenommeerde producenten. Zo bent u altijd verzekerd van een goede en betrouwbare werking. Vragen of opmerkingen over onze producten? Neem contact op en wij helpen u verder met al uw ventilatievragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *