Verbetering luchtkwaliteit

Een gezond binnenklimaat met frisse lucht is erg belangrijk. Zo draagt de juiste luchtcirculatie bij aan een goede concentratie en productiviteit. Om de luchtkwaliteit van uw ruimtes te verbeteren heeft Lucht & Ventilatie verschillende producten in het assortiment, zoals luchtreinigers voor virussen en CO2-meters.

Waarom is verbetering van de luchtkwaliteit belangrijk?

Een slechte luchtkwaliteit kan klachten als hoofdpijn, duizeligheid en droge ogen veroorzaken. Zeker in panden als kantoren waar concentratie en productiviteit belangrijk zijn, is frisse lucht essentieel. Ventilatie speelt daar een cruciale rol in. Wat houdt een slechte luchtkwaliteit precies in? Het gaat dan om zaken als de hoeveelheid CO2 in de ruimte, de luchtvochtigheid en de temperatuur. Ook de hoeveelheid van bijvoorbeeld stofdeeltjes en bacteriën meet u met een virusreiniger. Het achterhalen van ongezonde lucht begint met meten. Lucht & Ventilatie heeft daar de juiste producten voor.

Wat doet een luchtreiniger voor virussen?

De luchtreiniger VR-50 elimineert mijten, stofdeeltjes en een groot aantal bacteriën en micro-organismen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Deze luchtreiniger voor virussen verwijdert ook onaangename geuren. Een efficiënte en stille luchtreiniger in ruimtes is belangrijk om te zorgen dat we lucht van hoge kwaliteit inademen: lucht die vrij is van schadelijke organismen. De luchtreinigers voor virussen van Lucht & Ventilatie bestaan uit meerdere filtratiestappen die elk een eigen zuivering hebben. De monitor geeft aan wat de actuele luchtkwaliteit is. Met de UV-C ontsmettingslamp zorgt de virusreiniger ervoor dat virussen, bacteriën en schimmels gedood worden zodat ze zich niet verspreiden.

Wat doet een CO2-meter?

Een CO2-meter attendeert u op de hoeveelheid CO2 in de ruimte. Een te hoge concentratie is namelijk schadelijk. Wij hebben twee typen meters in het assortiment. De CO2 – temperatuur – relatieve vochtigheidsmeter is makkelijk toepasbaar in alle ruimtes en laat een realtime weergave zien van het CO2-gehalte, de luchtvochtigheid en de temperatuur. Het scherm verandert van kleur afhankelijk van het gemeten kooldioxidegehalte. Bij de CO2 Monitor en datalogger – inclusief digitaal dashboard gaat er een alarm af bij een te hoog gehalte. Ook ziet u het verloop van het CO2-gehalte van de afgelopen minuten, uren of dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *