Lucht & Ventilatie adviseert, tekent, levert, monteert en isoleert!

Montage van onze luchttechnische projecten zijn werkzaamheden welke Lucht & Ventilatie normaal gesproken niet uitvoert. Omdat er momenteel grote drukte is bij diverse installateurs en extra handjes vaak ontbreken wordt ons steeds vaker gevraagd of we het totale project in opdracht kunnen nemen vanaf het advies, tekenwerk, levering en ook de montage van het geheel.

Diverse projecten hebben we al met goed resultaat uit mogen voeren en zijn intussen opgeleverd. Voor de kerstvakantie hebben we weer een nieuwe opdracht gekregen voor de verbouwing van een dorpshuis welke we nu in uitvoering hebben.

Werkzaamheden dorpshuis

-advies en tekenwerk voor de aan te brengen luchtbehandelingsinstallatie bestaande uit kanalenwerk, WTW-units, roosters en luchtverdeelslangen

-het leveren van bovenstaande componenten van gerenommeerde fabrikanten

-montage van het complete kanalenwerk met alle tussenliggende componenten door onze montageploeg

-isoleren en afwerken van de kanalen met aluminium stuccobeplating door onze montageploeg

De installaties met warmteterugwinning

Voor de WTW-units is gekozen voor (platte) units met tegenstroomwisselaar. Vanwege de geringe hoogte zijn ze niet zichtbaar vanaf de openbare weg. Met de aanwezige hoog rendement wisselaars wordt er zeel veel energie bespaard.

De wisselaar bestaat uit aluminium platen, die afwisselend vlak en golvend zijn. Tussen deze platen is de lucht voor toevoer en afvoer gescheiden, waardoor er alleen warmteoverdracht is en geen uitwisseling van vocht. Deze units hebben ook een bypass-functie: de lucht komt dan volledig of deels langs de wisselaar. Zo kunt u in de zomer ‘s nachts de koele buitenlucht benutten. 

Wat betreft ventilatie is het een keuze om centraal of decentraal gebruik te maken van ventilatie met warmteterugwinning. In dit project is gekozen voor decentrale ventilatiesystemen. Met deze compacte wtw-units worden een beperkt aantal ruimtes voorzien van ventilatie. Met dit systeem is verder ook minder uitgebreid kanalenwerk nodig.

Welke wtw-unit voor een bepaald gebouw geschikt is, hangt af van onder andere de gewenste capaciteit en mogelijkheden tot het inbouwen. We geven u graag advies over ventilatie met warmteterugwinning voor uw gebouw. 

Bekijk het volledige assortiment aan 
           ventilatie met warmteterugwinning van Lucht & Ventilatie

Stel uw vraag aan Lucht & Ventilatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *